fbpx

Ladadika Observatorium Appartement

€ 495.000
Favoriet
Uw zoekresultaten

Overzicht

  • Bijgewerkt op:
  • oktober 10, 2021
  • 2 Slaapkamers
  • 2 Badkamers
  • 125 m2

Beschrijving

Dit unieke project, gelegen in het hart van het historische centrum van Thessaloniki, bestaat uit twee appartementen met een uitgesproken architecturaal karakter. De appartementen bevinden zich op de vierde verdieping van een kantoorgebouw in het district Ladadika, in het hart van Thessaloniki. Het vloeroppervlak was voorheen verdeeld en in gebruik als vier afzonderlijke kantoren, die nu zijn samengevoegd om twee onafhankelijke en op zichzelf staande appartementen te creëren.

Het grootste appartement, 88 m2, heeft een woon/eetkamer met een grote keuken, een en-suite slaapkamer en een gastentoilet.

Het kleinere appartement is 37 m² groot en combineert de keuken met het woongedeelte, terwijl het een aparte slaapkamer en wc heeft.

De wens van de eigenaar was om een ruimte te creëren met een unieke esthetiek, extraversie en direct visueel contact met de omliggende architectuur. Het interieur staat in directe wisselwerking met de complexe stedelijke omgeving buiten, dankzij de grote ramen over de volle hoogte van de omtrek van het appartement. Aan de ene kant is er een prachtig uitzicht op de archaïsche gevel en zuilen van het monumentale gebouw van de Nationale Bank van Griekenland op het Eleftherias Plein; aan de andere kant de prachtig bewaard gebleven gebouwen van Ladadika, een van de meest iconische districten van de stad.

Deze interactie tussen het interieur en het exterieur van de appartementen leidde tot de beslissing om grote open ruimtes te creëren met strakke lijnen, met materialen in neutrale kleuren, die het omringende uitzicht complementeren. De bergruimten zijn verzonken in de muren zodat ze opgaan in de oppervlakten. De scheidingselementen zijn geperforeerd om doorkijkjes in de hele ruimte mogelijk te maken, en de verlichting is weggewerkt in het plafond om een uniforme en rustige sfeer te creëren. De materialen zijn hout, metaal, terrazzo, marmer en synthetisch graniet, en het kleurenpalet omvat wit, zwart en groene elementen.

Het mandaat voor het ontwerp en de ontwikkeling van het project werd gegeven aan het internationaal gerenommeerde architectenbureau Urban Soul Project (www.usp.gr) en de woningen werden in september 2018 opgeleverd. In dezelfde herfst trok dit unieke appartementenproject de aandacht van duizenden mensen tijdens het Thessaloniki Open Huis evenement. Het Open House-project nodigt het publiek uit om de waarde van architectuur te verkennen en te begrijpen. Elk jaar gedurende één weekend openen particuliere en openbare gebouwen in heel Thessaloniki hun deuren voor iedereen en wordt de stad omgetoverd tot een groot museum, met de gebouwen en architectuur als de tentoongestelde voorwerpen.

Door hun unieke karakter en ligging zijn beide appartementen uitermate geschikt voor permanente bewoning, waarbij de hoofdbewoner over een enorme ruimte voor eigen gebruik kan beschikken en gasten/familie het tweede appartement kunnen betrekken en het is evenals geschikt voor commerciële exploitatie.

Stad:
Gebied:
Staat / Regio:
Land: Griekenland
Openen in Google Maps
Property Id : 42106
Prijs: € 495.000
Object Grootte: 125 m2
Slaapkamers: 2
Badkamers: 2
Geschikt voor
Verhuur mogelijkheden
https://my.matterport.com/show/?m=iCRMDVeYJFy

Neem contact met mij op

Een bezichtiging inplannen?
Bel WhatsApp

Vergelijk aanbiedingen

Elxis Greek Real Estate Services