fbpx

Pied-à-terre in Corfu

€ 179.000
Favoriet
Uw zoekresultaten

Overzicht

  • Bijgewerkt op:
  • oktober 9, 2021
  • 3 Slaapkamers
  • 2 Badkamers
  • 85 m2

Beschrijving

Dit schattige, lichte huis ligt in het centrum van de traditionele nederzetting Agios Prokopios, op slechts 10 minuten rijden van Corfu-stad. Het is waarschijnlijk gebouwd aan het eind van de 18e eeuw en heeft alle authentieke elementen van de Corfiotische traditionele architectuur. De restauratie die er in de loop der tijd heeft plaatsgevonden hebben de originele elementen intact gelaten. De benedenverdieping fungeerde in het midden van de jaren 1900 ook als dorpscafé.

De restauratie
De laatste restauratie (2018-2019) werd uitgevoerd door een gerenommeerd restaurateur van Byzantijnse kerken, met als doel om alle authentieke bouwelementen van het huis te behouden, maar ook om ze te tonen en te benadrukken. Alle technieken en materialen volgden de traditionele restauratiespecificaties. Zo werden de oorspronkelijke cipressen vloeren, de vloerbedekking, de trap, de plafonds, de ramen en de deuren bewaard en gehandhaafd. De buitenbekledingen en het pleisterwerk werden waar nodig vervangen door nieuwe; dit gebeurde echter volgens de oude techniek (de verf, in poedervorm en in de tint van licht Siena, werd in het pleisterwerk aangebracht). Op deze wijze werd de noodzakelijke bevestiging tot stand gebracht, ten einde op een zo groot mogelijke oppervlakte het oorspronkelijke oude pleisterwerk met de charmante gekleurde patina van de tijd te behouden.

Bij de inrichting, die in de prijs is inbegrepen, zijn oude Corfiotische meubels gecombineerd met nieuwere meubels uit de jaren ’60 in de stijl van de country-chic. Tegelijkertijd heeft het huis alle hedendaags comfort verworven en geïntegreerd.

De layout
Het drie verdiepingen tellende huis bestaat uit een woonkamer, eetkamer, en keuken op de begane grond, waar zich ook de hoofdbadkamer bevindt, met bergruimte onder de trap (‘sottoscala’ in het Corfiotisch dialect). De houten trap leidt naar de eerste verdieping, waar zich de twee slaapkamers bevinden – één met een tweepersoonsbed en één met een eenpersoonsbed, evenals twee kledingkasten. Op de bovenverdieping is er nog een kleine badkamer in nautische stijl. De kleine zolder (max. hoogte 1,75 m.) is toegankelijk via een trap en is potentieel een plek voor ontspanning, of zelfs een derde slaapkamer. Het kleine rechthoekige zolderraam biedt uitzicht op de groene omgeving.

Oppervlakte van het gebouw (begane grond en eerste verdieping): 60 m².
Zolder oppervlakte: 25 m².
Oppervlakte binnenplaats: 14 m².

De locatie
Het uitzicht vanuit de ramen onthult een authentiek Corfiotisch landschap – ofwel het architectonische deel van het dorp Agios Prokopios in het westen, of de eeuwenoude olijfbomen met meerdere cipressen ertussen, samen met een typisch Corfiotisch herenhuis in het zuiden. De kleine, maar groene binnenplaats aan de westelijke hoofdkant van het huis, creëert een gezellige privé ruimte. De ligging van het huis en de nederzetting, die slechts 6 km van het vliegveld en 8 km van de stad Corfu ligt, bevorderen uitstekende wandelingen over groene paden en landweggetjes, die Agios Prokopios verbinden met de mooie buurdorpen. De rit van de hoofdweg omhoog naar het dorp is een werkelijk fascinerend contact met de Corfiotische en altijd groene natuur.

De toegang tot de beroemde stranden van de centrale westkust van het eiland (Glyfada, Kontoyalòs, Myrtiotissa, Yaliskari, enz.) wordt bereikt via schattige, traditionele nederzettingen, maar ook groene paden, vol met olijfbomen en cipressen. De dichtstbijzijnde kust, Agios Gordios, ligt op slechts tien minuten rijden, en het panoramische uitzicht, evenals het lange zandstrand met een smaragdgroene zee, zijn al even uniek.

Gebied:
Staat / Regio:
Land: Griekenland
Openen in Google Maps
Property Id : 43015
Prijs: € 179.000
Object Grootte: 85 m2
Slaapkamers: 3
Badkamers: 2
Geschikt voor
Tuin
Twee verdiepingen
Verhuur mogelijkheden

Neem contact met mij op

Een bezichtiging inplannen?
Bel WhatsApp

Vergelijk aanbiedingen

Elxis Greek Real Estate Services